Så var det då dags för ett nyhetssvep, och vi inleder med lite trista nyheter.

Dåliga nyheter från Zonen, maskinerna krånglar…
Fria Ligan kom nämligen med den dåliga nyheten att såväl Maskinarium och den Nya Startboxen blir försenade. Orsaken är att maskinen som tillverkar tärningarna har gått sönder, och att man således måste vänta tills denna lagas eller man funnit en ersättare. För de som nu förhandsbeställt någon av produkterna, så finns dock en liten chans att få tag i ett exemplar. Efter en snabb inventering av lagret, har man skrapat ihop ett tiotal tärningsset, och bett leverantören skicka iväg ett motsvarande antal lådor till Sverige.
Eftersom detta innebär att antalet lådor kommer vara extremt begränsat, så informerar Fria Ligan om att de som anmält sig till att vara Spelledare för konventsscenariot kommer få första tjing. Vi andra får helt enkelt vänta tills april, då problemet förväntas vara löst.

Källa:
När tärningar brister

Western IV mot butik
Efter sju sorger och åtta bedrövelser, så verkar äntligen Western IV vara på väg ut till butikshyllorna och de som förhandsbeställt spelet. Enligt Åskfågeln så trycks spelet i just detta nu, och väntas kunna levereras lagom till påsk. Vid sidan av de båda grundböckerna Rollpersonen och Regelboken, släpps även ett rollformulärsblock, samt äventyren ”En ömfoting steg av tåget” och ”Det torra landet”. Med tanke på det strul som tyvärr omgärdad Western IV, så hoppas jag innerligen att inget går snett nu, och att vi kan förvänta oss se spelet ute i butikerna.

Sparka igång Conan
Modipihus har nu inlett kickstarten för rollspelet ”Conan: Adventure in an aged undreamed of”, och är förstås ett givet köp för alla Conan-fans. Regelboken som är på 368 sidor, kommer innehålla allt som behövs för att spela i Robert E. Howards värld, och spelsystemet kommer vara det samma som i ”Mutant Chronicles 3rd Edition”, ”Infinity”, ”John Carter” och så vidare. Kan kanske vara något att ta en närmare titt på…

Källa:
Conan

Webhallen utökar sortimentet
Efter att ha varit lovligt eftersatt, så har nu äntligen Webhallen fyllt lagret med mängder med rollspel. Det går nu alldeles utmärkt att komplettera sina samlingar av rollspel som Mutant: År Noll, eller köpa de senaste soloäventyren till Ensamma Vargen på Webhallen. Goda nyheter för mig, dåliga nyheter för min plånbok.

Källa:
Webhallen Rollspel