- Din plats vid spelbordet

Nyheter

Nytt spännande rollspel i vinter

Det kan knappast undgått den våg av nostalgi som sköljer över hobbyn, och som inneburit att nästan varenda rollspel från 1980- och 1990-talet nu får en andra chans. Men den som nu trodde att marknaden var mättad på spel från sent 1900-tal, får nog tänka om. För enligt källor, så kommer det nybildade bolaget Dream Valley, att börja se över spel som av olika anledningar inte lämnade planeringsstadiet. Enligt en förespråkare för företaget, som bildats av ett gäng spelare från Bällsta i västra Stockholm, så fick man idén efter att ha spenderat helgen med att spela rollspel.

Vi har spelat rollspel till och från sedan första hälften av 1980-talet, och på senare år så har spelandet intensifierats ordentligt. Så efter att vi avslutat en spelsession, så satt vi kvar och pratade om vi kanske också borde testa att ge ut ett spel. Vi har trots allt erfarenheten, och började spåna på idéer till nya spel. Efter en del diskussion om vad vi skulle ge ut för spel, så kom vi osökt in på spel som aldrig lämnat planeringsstadiet, och någon nämnde rollspelet Partisan. Eftersom vi bestämt att spelet skulle vända sig till en yngre kundkrets, så kändes dock det inte som något alternativ, men att vi kanske borde söka igenom gamla nummer av Sinkadus och se om man kunde få något uppslag. Det blev en hel del grävande, och diskuterande, men till slut så hittade vi vad vi sökte i ett tidigt nummer av Sinkadus. Där bland alla mer eller mindre vrickade förslag, hittade vi hänvisningarna till spelet ’My Little Pony – The Roleplaying Game’. Perfekt, det kör vi på sa vi, och resten är historia.

Idén till spelet kom från den här bildkommentaren i Sinkadus Nr 9.
Idén till spelet kom från den här bildkommentaren i Sinkadus Nr 9.

Med rättigheterna säkrade, har gänget bakom Dream Valley Rollspel, spenderat stora delar av vintern att skriva regler och sätta sig in i hur en gräsrotsfinansieringen rent praktiskt fungerar, är man nu redo att dra igång projektet. I samråd med Hasbro, så bestämde man även att ändra namnet till ”My Little Pony – Roleplaying is magic”.
Det har varit en riktigt rolig resa, men nu ser allt ut att vara i hamn. Vi har inte bara fixat rättigheterna till My Little Pony – Roleplaying is magic, utan även lyckats knyta upp några av Rollspelssveriges främsta konstruktörer. Går allt som planerat, är det tänkt att gräsrotsfinansieringen ska dra igång tidigare idag, och att spelet ska finnas i handeln lagom till att julhandeln drar igång”.

Omslaget till det nya rollspelet ”My Little Pony – Roleplaying is magic”.

Gänget bakom Dream Valley, låter hälsa att om allt går som det är tänkt, så kommer man lansera ”Bratz – Rollspelet” nästa år. Det låter således som om vi kommer få höra mer av Dream Valley, och jag önskar dem all lycka med sina spel.

Källa:
Dream Valley Rollspels Hemsida

Föregående

Skuggor i sanden

Nästa

Efter Ragnarök, Kampanjfas (del 1)

2 kommentarer

  1. Hoppas riktigt många är Mutant 2 nostalgiska då…… LinCon 2016 – Revolution!

  2. Dream Valley gänget är riktigt grymma! Tack för artikeln och tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: