- Din plats vid spelbordet

Nyheter från Zonen: Ereb Altor återuppstår

”Den helige Odos era slocknade, och så gjorde delar av Ereb Altor med den. Somliga säger att gudarnas straff slog till med full kraft. De utplånade hela det västra havet och svallvågorna sänkte världen under vatten. Länge darrade de obarmhärtiga mörkermagikerna i Nidland och de storväxta drakmästarna i Cereval. Världen drabbades av svallvågorna från den hemska konfluxen och Ereb Altor blev sig aldrig likt igen. Kvar i det västra havet fanns en svart malström som sög ner allt och alla som vågade sig nära. Man förbannade platsen och förklarade den för all framtid bannlyst i världens böcker och annaler. Den lysande vägens anhängare tappade mark, nya sekter och dyrkan slog rot och man säger att det enda goda konfluxen förde med sig var att Ereb Altor fick en enhetlig tidräkning.

Det fanns ett före och ett efter.

Skaparna hade slagit till där korruption, girighet och storhetsvansinnet var som störst och allt hade slukats av ett jättelikt svart hål i havet. Alla fåfänga försök att kontrollera detta skeende var givetvis lönlösa och tjänade inget till, inte ens för gudarna som satt på första parkett. Bara de naiva människorna trodde att de skulle kunna bemästra undergången. Såklart var det dömt att misslyckas.

I svallvågorna efter den fasansfulla kataklysmen reste sig ett nytt Ereb Altor.”

RiotMinds nya satsning till Drakar och Demoner (2016) blir Ereb Altor - Kaldarox

RiotMinds nya satsning till Drakar och Demoner (2016) blir Ereb Altor – Kaldarox

Allt sedan Äventyrsspel valde att lägga ner sin kampanjvärld Ereb Altor på mitten av 1990-talet, har många drömt om att den på något sätt ska återuppstå. Nu verkar denna önskan bli uppfylld, för idag så tillkännagav Riotminds, att man kommer banka liv i denna avsomnade skapelse från sent 1980- och tidigt 1990-tal.
Mycket mer än att skapelsen går under arbetsnamnet ”Ereb Altor: Kaldarox”, går inte Riotminds ut med för tillfället. Utan man hänvisar istället de hugade att håll koll på företagets hemsida och sida på Facebook, för mer information rörande projektet. Det är inte i dagsläget, den 25 juli 2017, hur det blir med en eventuell gräsrotsfinansiering av Ereb Altor: Kaldarox.

Medan nyheten om att Riotminds skulle ge ut en retroversion av Drakar och Demoner nästan välte Internet, så verkar Ereb Altor: Kaldarox fått ett relativt svalt mottagande bland många. En bidragande orsak till detta, antar jag är att många – inkluderat mig själv – blev besviken över Riotminds ”retroversion” av Drakar och Demoner. Av den lilla ”sneak peak” man får av kartan, så verkar inte mycket återstå av Ereb Altor. En annan aspekt är förmodligen att företaget har svårt att riktigt uppfylla, de förväntningar man byggt upp. Det ställer förstås också frågor om inte marknaden nu börjar bli mättad…

Mina onda aningar till trots, så kommer jag nog ändå ta en liten titt på Riotminds kokat upp när det väl är dags för regelboxen att landa på en butikshylla när dig.

Källor:
Ereb Altor återuppstår

Föregående

Inaktiv…

Nästa

Åter till Underhive

2 kommentarer

  1. Henrik

    Hur blev det så här tre år efteråt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: