- Din plats vid spelbordet

Talisman åter i samlingen

I helgen var det så dags att ta en närmare titt på ”Star Wars VIII: The Last Jedi”, men innan filmen drog igång på lördagseftermiddagen, så svängde jag förbi Myrorna för att se om de fått in några nya böcker. Vilket skulle visa sig vara ett lyckat drag, om än jag kanske blev något distraherad av vad jag hittade och kanske därför hade lite svårt att koncentrera mig på filmen.

Omslag till brädspelet Talisman

För precis när jag var på väg in i butiken, så skymtar jag hur en av de anställda håller på och lägger ut några nya (eller…begagnade) spel bland julsakerna. Vad som fångar min uppmärksamhet är att ett av spelen är det klassiska ”Master of the Universe”, varpå jag skyndsamt kliver in i butiken och snabbt stegar fram mot butikshyllorna som fylls på. Döm av min förvåning, när det under Algaspelet, döljs en ännu större skatt i form av det ännu mer klassiska brädspelet ”Talisman” från Äventyrsspel.
Detta var ett av mina absoluta favoritspel i slutet av 1980-talet, och som jag spenderat timtals att spela. Hur många timmar som slösats bort på att jag jaga rätt på en talisman, eller rättare sagt grundegenskaper och guld, för att sedan ge sig i kast med att erövra kungakronan, vill jag nog inte veta. Förmodligen alldeles för många. Tyvärr förstördes mitt exemplar i samband med att källaren svämmade över för några år sedan, och jag har sedan dess gått och suktat efter ett nytt exemplar att ersätta mitt gamla. Men tyvärr så har jag varken haft pengar att köpa ett nytt, och/eller missat de fåtal gånger spelet sålts till ett humant pris på Tradera.
Så det var med viss kraftigt ökande puls som snabbt rafsade åt mig Talisman, och av bara farten så fick ”Master of the Universe” följa med. Jag vågade inte ens öppna spelet för att se om allt fanns med, utan halvsprang mot kassan och betalade 40 kronor för bägge spelen.

Innehållet i Talisman
Innehållet i Talisman

Sen blev det en låååång väntan under filmen, recension av ”The Last Jedi” kommer under veckan, innan jag hoppade på bussen och åkte hem. Väl hemma slets locket av på en gång, och efter en snabb genomgång, så verkar spelet komplett (möjligen att någon egenskapsbricka eller guldbricka saknas).
Den stora frågan är dock om man vågar sätta sig ner och spela ”Talisman”. Det var länge sedan sist, och mycket vatten har flutit under broarna (bokstavligen), sedan man gav sig i kast med att jaga rätt på en Talisman. Får se om man kan tvinga barnen någon helg. Hur som helst, en längre recension av spelet lär dyka upp…

Föregående

Warhammer Fantasy Roleplay återuppstår

Nästa

Assassin! Det slutliga spelet – När Alga fick kalla fötter i julhandeln.

  1. arvid

    Talisman finns som dataspel sedan några år tillbaka. Finns på engelska både på ios och på steam. En hel del av expansionerna är också med vad jag såg senast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: