I samband med att jag beskrev H.P. Lovecraft i den andra delen av recensionen av Call of Cthulhu Starter Set, så skrev jag att det varit lite dåligt med filmer baserade på hans verk den senaste tiden. Något jag snabbt blev varse inte riktigt stämde, för i samband med att jag gjorde mina efterforskningar rörande, så ramlade jag av en slump över en trailer för den kommande filmen ”The Color out of Space”, med Nicolas Cage i huvudrollen. Något som otvivelaktigt gått mig helt förbi, och ledde till att jag blev tvungen att skriva om en del av inlägget. Vilket kanske var tur i oturen. Men det skulle bli värre…

The Color Out of Space
The Color Out of Space

…eller kanske bättre. För bara några dagar efter att trailern till den kommande filmen släpptes, så började det sippra ut ännu mer nyheter. Det visar sig nämligen att skådespelaren Elijah Wood (kanske mest känd för sin roll som hobbiten Frodo i filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens trilogi om Härskarringen), filmproducenten Daniel Noah och regissören Richard Stanley (vilka båda varit involverad ”The Color out of Space”) planerar fler filmer baserad på H.P. Lovecrafts verk. Av allt att döma verkar trion fått mersmak och nu planerar fler filmer, i vad som beskrivs som ett försök att ”build out a Lovecraft universe”. Härnäst att hamna på bioduken är ”The Dunwhich Horror”, vilken även denna spelats in ett par gånger. Den kanske mest kända adaptionen av Lovecrafts novell är från 1970, och har Sandra Dee och Dean Stockwell i huvudrollen. Huruvida Wood och Noahs filmbolag SpectreVision, som även liggen bakom ”The Color Out of Space” tänker filmatisera någon av Lovecrafts romaner, är dock oklart, och det vore onekligen kittlande om Guillermo del Toro skulle få chansen att regissera ”At the Mountain of Madness”, något han flera gånger uttryckt önskan att få göra.

Affisch för filmen "The Color Out of Space"
Affisch för filmen ”The Color Out of Space”

Källor:
The colour out of space (Trailer)
A Cinematic Lovecraft Universe Is In the Works