Hur simpelt kan det bli?

Fredrik malmberg om ”Okänd planet”

Den lilla samlingen av brädspel som gavs ut av Äventyrsspel har återigen fått ett litet tillskott, denna gång i form av spelet ”Okänd planet”. Spelet som gavs ut 1984, är skrivet av Lars-Åke Thor och Fredrik Malmberg. Inspiration till spelet fann man enligt boken ”Äventyrsspel – Bland Mutanter, Drakar och Demoner” från spelen ”Outdoor Survival” och ”Source of the Nile”, två spel som enligt Malmberg var ”stentrista” men ”hade snygga boxar”. Något man knappast kan anklaga ”Okänd Planet” för att vara behäftad med, snarare tvärt om.

Omslag Okänd Planet
Omslag Okänd Planet

Själva spelet då? Tja, ska väl vara ärlig och erkänna att jag aldrig spelat det. Kan väl inte direkt påstå att man blir speciellt sugen, inte bara på grund av det osedvanligt fula omslaget, oinspirerande illustrationerna i spelet och tråkiga spelbrädet, utan också av konstruktörernas egna ord om ”Okänd Planet”. Med omdömen som ”Riktigt dåligt är det i alla fall” och ”[…] simpelt”, gör ju inte direkt så att man känner sig speciellt taggad att sätta tänderna i spelet. Men, vad gör man inte för er läsare, måste bara hitta någon lämplig försöksperson att övertala till ett parti eller två.

Innehållet i brädspelet "Okänd Planet"
Innehållet i brädspelet ”Okänd Planet”

Källor:
Säfström, Oskar och Jimmy Wilhelmsson: Äventyrsspel – Bland Mutanter, Drakar och Demoner; Bokfabriken 2015