Den amerikanska bräd- och rollspelstillverkaren Fantasy Flight Games ska enligt ihärdiga rykten på nätet lägga ner sin interaktiva avdelning Fantasy Flight Interactive nästa månad. Något som onekligen måste ses som ett stort misslyckande, då avdelningen som öppnade så sent som 2017 och har ansvarat för att dels utveckla egna spel, men också att anpassa tidigare publicerade spel för den digitala marknaden.

Rykten som nu verkar vara bekräftade, efter attstudiochefen för Fantasy Fligh Interactive Tim Gerritson igår (7 januari 2020) skrev på LinkedIn att:

It’s with great sadness that I have to report that the decision has been made to close Fantasy Flight Interactive next month. I’m proud of the team and the game we’ve dedicated ourselves to for the past few years. It’s a been an amazing journey with even more amazing people. I’m going to do my best to get my team placed in new positions. I have programmers, designers, artists, QA staff and a producer to get placed in new roles and will do my best to do so quickly. Additionally, I’m now open to new opportunities myself since I will also be out of a job.

Enligt obekräftade källor till Gamasutra, så begränsas neddragningarna inte enbart till Fantasy Fligh Interactive, utan drabbar även deras kundtjänst och rollspelsavdelning. Hur detta kommer påverka företagets utgivning av bland annat rollspel, är idag oklart. Fantasy Flight Games ger för tillfället ut rollspelen Legend of the Five Rings och flera rollspel baserade i Star Wars-universumet.
Gamasutra har utan framgång försökt nå representanter från företaget för en kommentar, och man har inte heller uttalat sig officiellt i ämnet.

Källor:
Fantasy Flight Interactive to close after company-wide layoffs