Yes, we are doing it. We are doing it this year. It’s happening, and I’m getting ready for it.

Diego luna till et

Äntligen kanske man kan säga, ett drygt år efter att Disney tillkännagav att man skulle basera en serie runt karaktären Cassian Andor (Diego Luna) och K-250 (Alan Tudyk), så verkar man vara redo att börja spela in serien. I samband med att han gjorde reklam för andra säsongen av Netflixserien Narcos: Mexico, där han spelar knarkkungen Miguel Ángel Fèlix Gallardo, så berättade Luna att man ska börja spela in serien i år. Förhoppningsvis kanske man ska tillägga, då inspelningarna av serien skulle påbörjats redan förra året.
I en intervju med Entertainment Tonight, så säger Luna, som endast läst delar av manuset, att han är ”förväntansfull” på den kommande serien. ”Jag kan inte vänta”, säger Luna och fortsätter ”det är riktigt häftigt att få berätta en historia som man vet hur den slutar”.

Diego Luna som Cassian Andor i Rogue One: A Star Wars Story. (Bildkälla: LucasFilm/Disney)

I serien, som nu förhoppningsvis kommer spelas in under året, så ska vi få följa Cassian Andor och droiden K-250 på deras äventyr innan händelserna i filmen Rouge One: A Star Wars Story. Mycket mer än så är idag inte känt, och inte ens Luna vet speciellt mycket om vad som väntar Cassian Andor och K-2SO i den nya serien. För mushuset, som redan fått skjuta upp inspelningarna av den kommande serien om Obi-Wan Kenobi tills nästa år, efter att manusförfattaren fått sparken och manuset måste skrivas om, så kommer detta förmodligen som goda nyheter.
Övriga serier i Disneys Star Wars-satsning för sin streamingtjänst, verkar dock inte lida av samma problem. I oktober kommer andra säsongen av den unisont hyllade serien The Mandalorian och den sjunde av The Clone Wars.

Källa:
Diego Luna Says His ’Star Wars: Rogue One’ Prequel Series Will Shoot This Year (Exclusive)