I’m gonna start doing Indiana Jones in about two months

Harrison ford till cbs sunday morning
Harrison Ford som Indiana Jones
Harrison Ford som Indiana Jones i filmen Raiders of the Lost Ark (Jakten på den försvunna skatten, 1981).
Bildkälla: Paramount Pictures.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser, så verkar nu äntligen den femte Indiana Jones-filmen vara på väg att spelas in. I en intervju med amerikanska CBS Sunday Morning så sa Harrison Ford, att inspelningen av den femte filmen skulle påbörjas om drygt två månader. Vilket skulle innebära någon gång i april eller början av maj, något som nödvändigtvis inte behöver vara skrivit i sten. För i en tidigare intervju i The Ellen DeGeneres Show, så sa Ford att inspelningen av den femte filmen, förhoppningsvis, skulle inledas under sommaren.

Den ännu titellösa filmen, ska enligt en artikel från Cinema Blend från i oktober förra året (2019), gå upp på biograferna i början av juli 2021. Enligt samma källa, så är det inte bara Ford som verkar återvända till det populära filmfranchiseset. Det samma gäller även regissören Steven Spielberg, manusförfattaren David Koepp (vilken skrev manuset till The Crystal Skull (Indiana Jones och Kristalldödskallens Rike, 2008)), kompositören John Williams och den exekutiva producenten George Lucas.

Om det är fler skådespelare än Ford som kommer återvända till filmen, vars synopsis är okänd, är oklart. Det är dock klart, åtminstone om man ska tro vad Stephen Spielberg sa till Hollywood Reporter 2016, att Indiana Jones inte ska drabbas av samma öde som drabbade Han Solo. Huruvida detta innebär att Ford ska fortsätta reprisera rollen som den äventyrliga arkeologen, eller hänga upp piskan och överlåta jakten på arkeologiska fynd till någon annan, är dock oklart.

We’ll bring him back, then we have to figure out what comes next

bob iger, VD disney company

Huruvida denna femte filmen är ett försök att reboota filmserien, som tvärdog efter den misslyckade fjärde filmen i serien, är även detta oklart. I samband med att den femte filmen tillkännagavs 2016, så sa Bob Iger att man skulle vänta och se.
Det samma gäller förstås även Fords uttalade, då filmatiseringen av den femte filmen i Indiana Jonesserien var omgärdad av förseningar. Inspelningsdatumet för filmen har allt sedan 2016 skjutits upp flera gånger på grund av otaliga manusförändingar och så vidare.

Källor:
’Indiana Jones 5’ Will Begin Filming This Summer, Harrison Ford Says
Harrison Ford Reveals Indiana Jones 5 Will Start Filming In “About Two Months”
Indiana Jones 5: What We Know So Far
Steven Spielberg on DreamWorks’ Past, Amblin’s Present and His Own Future