Som vanligt har delar av veckan spenderats med att besöka några av stadens loppisar och second-handbutiker, vilket ofta brukar leda till något intressant fynd. Tyvärr har det varit rätt dåligt med något att fylla på nördsamlingen med, även om ett par böcker i andra ämnen som intresserar mig har fått följa med hem. Men så när jag stod och grävde lite förstrött i en låda full med böcker på Myrorna så hände det, jag fick syn på ett känt namn på ryggen till en av böckerna, nämligen H.P. Lovecraft i en matt orange färg.

Omslag boken "H.P. Lovecraft - Från andra sidan, fem fantastiska berättelser bearbetade och illustrerade av Erik Kriek"
Omslag boken ”H.P. Lovecraft – Från andra sidan,
fem fantastiska berättelser bearbetade och illustrerade av Erik Kriek”

Där bland en massa kokböcker(?) och några slitna serietidningar och serieböcker, så låg boken ”H.P. Lovecraft – Från andra sidan, fem fantastiska berättelser bearbetade och illustrerade av Erik Kriek”. Eftersom jag är ett stort fan av H.P. Lovecraft, som kanske framgått av bloggen, så var det ett givet köp till samlingen.

Sida från berättelsen "Färg bortom tid och rum"
Sida från berättelsen ”Färg bortom tid och rum”

Boken består som titeln antyder om, av fem illustrerade H.P. Lovecraft berättelser. Bakom illustratörerna står den – åtminstone för mig – totalt okände nederländske illustratören Erik Kriek, som av den inledande texten att döma, är ett stort fan av den amerikanske skräckförfattaren. Något som otvivelaktigt märks, för Kriek lyckas sannerligen fånga essensen i Lovecrafts kosmiska skräck med sina illustrationer.
De fem berättelser som Kriek gett sig på att illustrera, och även tolka för att få flyt i berättelsen, är Främlingen, Färg bortom tid och rum, Dagon, Från andra sidan och Skuggan över Innsmouth.

Skuggan över Innsmouth
Skuggan över Innsmouth