Allt sedan ”Project Luminous” nämndes för första gången på Star Wars Celebration i Chicago förra året, så har det varit omgärdat av en mängd rykten. Beskrivet av de ansvariga som ”en enda sammanhängande berättelse som ska berättas i flera olika medier, så som serietidningar och böcker”, var det många som drog liknelser till det tidigare multimedia projektet Star Wars: Shadows of the Empire, som Lucasfilm drog igång 1996.

Star Wars: The High Republic
Bildkälla: LucasFilm
Star Wars: The High Republic
Bildkälla: LucasFilm

Så i natt (25 februari) så fick vi så då äntligen svaret på gåtan, när man så äntligen avtäckte sitt nya multimedia projekt Star Wars: The High Republic. Tänkt att utspela sig under Jediorderns storhetstid, drygt 200 år innan händelserna i Det Mörka Hotet (The Phantom Menace, 1999), så är det tänkt att tidsperioden inte ska krocka med redan inspelat eller planerat material.

Tanken med denna nya tidslinje är att ge författarna till de serietidningar och böcker, både till unga och vuxna, frihet att själva utforska denna nya tidsperiod och introducera nya karaktärer och äventyr. ”Vi är otroligt förväntansfulla över möjligheterna i en sådan rik och fruktsam era för våra författare att utforska”, säger Lucasfilms VD Kathleen Kennedy och forsätter ”Vi kommer få se Jediriddarna under deras glansdagar”. Lucasfilms Michael Siglain fortsätter och förklara att ”Star Wars: The Highrepublic kommer visa Jediriddarna som vi alltid velat se dem – som sanna väktare av fred och rättvisa. Det är en hoppfull och optimistisk tid när Jediriddarna och den Galaktiska Republiken står på höjden av sin makt. Men givetvis så kommer något hemskt in i denna strålande era.

Detta initiativ ger både gamla och nya läsare möjligheten att utforska nya delar av galaxen. Dessutom får vi veta vad som skrämmer en Jedi

Michael Siglain

De första böckerna och serietidningarna som utspelas i denna nya era, kommer att lanseras under Star Wars Celebration Anheim i augusti 2020. Den första berättelsen som kommer ges ut är ”Light of the Jedi” av Charles Soule, i vilken vi kommer få möta ”en annan slags Jedi, en sorts Texas Ranger” och där handlingen kommer kretsa runt en omskakande händelse som kallas för ”The Great Disaster”. Vid sidan av Soule, så är även författarna Claudia Gray, Justina Ireland, Daniel José Older, Cavan Scott involverade i projektet.

Light of the Jedi blir den första romanen i den nya serien.
Bildkälla: LucasFilm
Light of the Jedi blir den första romanen i den nya serien.
Bildkälla: LucasFilm

Källor:
Lucasfilm avslöjar nya satsningen ”Star Wars: The High Republic”
Disney presenterar ny Star Wars-saga: The High Republic utspelar sig före den ursprungliga Star Wars-sagan
Star Wars: The High Republic is Disney’s new Star Wars saga