I sviterna av det pågående utbrottet av Covid 19/Coronaviruset som sprids över världen, så beslutade regeringen igår att man stoppar alla offentliga evenemang med fler än 500 deltagare. Något som nu innebär att arrangörerna för rollspelskonventet GothCon i Göteborg, valt att ställa in årets konvent. I ett pressmeddelande på Facebook, så förklarade man att:

Det är med tungt hjärta som vi måste meddela att GothCon 2020 ställs in. Detta beslut är taget av konventets styrelse under ett extrainsatt möte ikväll, som följd av regeringens beslut att förbjuda allmänna sammankomster på folkhälsomyndighetens rekommendation. Vi kommer självklart att återbetala föranmälan samt andra eventuella förköp som gjorts i vår databas, detta kommer ske löpande framöver. För specifika frågor angående återbetalningar, vänligen kontakta kassor@gothcon.se. I övrigt ber vi er att hålla generella frågor i kommentarsfältet här för att minimera risken att något missas. Vi beklagar detta enormt och hoppas att vi ses på nästa konvent. Tack för alla glada tillrop under de senaste dagarna. Håll er friska och ta hand om varandra!

Även SciFi-Worlds mässa som skulle gått av stapeln helgen den 28 till 29 mars, påverkas och kommer flyttas fram till ett ännu okänt datum. I USA väljer arrangörerna att ställa in E3-mässan.

Källor:
GothCon
SciFiWorld