Ledig dag, och vad passar då bättre än att besöka några av stans second handbutiker, speciellt som jag jobbar i helgen. Första, och som det skulle visa sig, enda stoppet blev Stadsmissionen, där jag hittade lådan High Elves Warriors till figurspelet Warhammer Fantasy (6th edition). Efter en snabb titt i lådan, för att se om större delen av alverna fanns med, så beslöt jag mig för att köpa den.

Dagens fynd på Stadsmissionen i Västerås

Väl hemma så plockades lådan snabbt fram, och vid en närmare granskning, så visade det sig att en av alverna tyvärr saknades. Trist, men inte heller något som förtar glädjen speciellt. De är inte tänkta att spelas med, utan att – förhoppningsvis – målas någon gång. Dock så är känslan att de, likt det flesta figurer man hittat på diverse second handbutiker, aldrig kommer få nöjet att se en pensel och lite färg.

Ser ju inte allt för avancerat ut att bygga figurerna i alla fall.

Men med tanke på att jag faktiskt tidigare hittade ett gäng High Elves på Myrorna förra året, så kanske man skulle sätta sig ned någon dag och måla dem. Det vore om inte annat en trevlig sysselsättning att varva ner efter en hel dags slitande på jobbet. Å andra sidan, det är ju inte direkt så att det saknas figurer att måla, borde kanske slutföra arbetet med att ”Projektet Rädda Hero Quest”, ett projekt som inleddes för flera år sedan, och tyvärr inte kommit längre än att jag målat om ett par Chaos Warriors, skelett och mumier.

En rätt välfylld låda skulle jag vilja påstå..
En rätt välfylld låda skulle jag vilja påstå..