Med nytt jobb så kan man skämma bort sig lite, och det var därför jag valde att komplettera samlingen av expansionsmodulerna Mask of Nyarlathotep och Dreamlands. De två expansionsmoduler jag saknar till Eldritch Horror, och vilka skulle komplettera samlingen. När paket sent om sider, på grund av alla helger i slutet av april/början av maj, så var det utan Dreamlands, vilken tyvärr var restnoterad och förhoppningsvis är åter i lager snart så att min samling blir komplett.

Mask of Nyarlathotep
Mask of Nyarlathotep

Detta den senaste, och förmodligen sista, expansionsmodulen till Eldrich Horror släpptes i mitten av februari 2018. Sedan dess har det tyvärr varit oroväckande tyst när det gäller nya expansioner till detta ett av mina favoritbrädspel, och jag tänkte det kanske därför var en bra idé att införskaffa det medan det ännu finns kvar i butikerna. Något som kanske kändes ännu mer pressande nu när Dreamlands inte fanns tillgänglig…

Nyarlathotep är en av två Ancient Ones som följer med i expansionen.
Nyarlathotep är en av två Ancient Ones som följer med i expansionen.

Hur som helst, Mask of Nyarlathotep låter spelaren/spelarna ge sig ut på ett brädspelsäventyr baserat på den klassiska kampanjen med samma namn till Call of Cthulhu. En kampanj som förövrigt nyligen kommit i en nyutgåva till den sjunde utgåvan av detta klassiska skräckrollspel, och som jag är sugen på att ta en närmare titt på.
Men tillbaka till Eldritch Horror, där spelaren/spelarna alltså ställs mot Nyarlathotep och alla dess skepnader och former. I sin kamp mot denna varelse, tvingas nu spelaren/spelarna ge sig ut på en resa över hela jorden, för att stoppa de kulter som nu försöker frammana Nyarlathotep. Ska de lyckas? Tja, det återstår att se…

Agatha Crane är en av de utforskare som medföljer i expansionen.
Agatha Crane är en av de utforskare som medföljer i expansionen.

Vid sidan av att de två Uråldriga gudarna, så medföljer även en hel del nyheter. Det som inledningsvis fick mig mest intresserad av denna expansionsmodul, var möjligheten till kampanjspel. Av de recensioner jag sett och läst på nätet, så var det inte lika häftigt som det lät. Istället infinner sig känslan att man slängt ihop något på en fikarast, och sedan i brist på annat, slängt in den i expansionen.
Men om kampanjreglerna känns av dubiös natur, så finns det andra regeltillägg som känns mer intressanta. Jag talar nämligen om möjligheten att utrusta sina utforskare med Personliga Historier, vilket låter ger dig möjlighet att utforska dina utforskares bakgrund. I likhet med mycket i spelet, så är detta lite av en blandad godispåse, där det kan ge dig fördelar, men också nackdelar.

Några nya monster som spelarna kan ställas mot.
Några nya monster som spelarna kan ställas mot.