- Din plats vid spelbordet

Ensamma Vargen bli tv-serie

Den klassiska spelboksserien Ensamma Vargen, skriven av Joe Dever är på väg att bli tv-serie rapporterar Varitey. Bokserien som gavs ut från 1980-talet, har sålt i över tolv miljoner exemplar och getts ut på arton språk. På svenska har serien getts ut två gånger, på 1980-talet av Äventyrsspel och i en nyutgåva av Åskfågeln Förlag. Serien består av 32 böcker, den senaste släpptes postumt 2019 och ska avrundas med två böcker, vilka färdigställs av Joes son Ben och Vincent Lazzari.

Omslaget till spelboken Kaltes grotter (tredje delen bokserien om Ensamma Vargen)
Förhoppningsvis så kommer vi få uppleva Kaltes Grottor.

Vid sidan av att ges ut i bokform, har serien även getts ut som datorspel. Men nu är det alltså dags för Devers skapelse att ta över tv-rutan, i form av en interaktiv tv-serie producerad av ChorMedia i samarbete med Holmgard Ltd. Enligt ChorMedias producent Neil Chordia, så rör sig detta om ett ”speciellt projekt, då jag växte upp med spelböckerna och alltid drömt om att få se en otecknad interaktiv serie på tvskärmen”. Efter framgångarna med Netflixs interaktiva serie ”Black Mirror: Bandersnatch”, så ser inte Chordia att det samma inte ska gälla en framtida serie om Ensamma Vargen.

Det är i skrivande stund oklart när serien kommer, och vilken streamingstjänst som kommer hoppa på tåget. Men jag antar att det är inte det sista vi får höra om denna serie…

Källa:
Joe Dever’s ‘Lone Wolf’ Gamebooks Set For Series Adaptation (EXCLUSIVE)

Föregående

True story

Nästa

Nyheter från Zonen: Jim Holloway har avlidit

2 kommentarer

  1. Coolt! Om och när serien kommer måste jag se den 🙂 Visst släppte Åskfågel även Ensamma Vargen som bordsrollspel?

    • Rollspelaren

      Japp, det det finns även en rollspelsvariant av ”Ensamma Vargen”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: