- Din plats vid spelbordet

Nyheter

Den klassiska ”svarta lådan” är tillbaka.

Efter förra veckans nyhet att Riotminds planerar att släppa en rebootad version av Äventyrsspels klassiska rollspel Drakar och Demoner, så låter man nu meddela att kickstarten har inletts. Målet för kickstarten är 200.000 kronor, vilket troligen inte lär dröja länge innan det uppnåtts. Enligt Riotminds själva, är planerna att ge ut en remastrad version av det klassiska rollspelet som gavs ut 1987, med tillägg från både Drakar och Demoner Expert och den reviderade versionen som kom 1991. Vad det innebär rent praktiskt, återstår att se, men klart är i alla fall att spelet ska släppas i lådformat och innehålla regler, häfte med spelexempel, introduktionsäventyret ”Gastarnas ö”, rollformulär, siluettfigurer och tärningar. Vad gäller det omslaget till lådan, så är förhoppningen att Riotminds ska kunna få använda det klassiska omslaget av Michael Whelan som prydde Äventyrsspels versioner fram till Drakar och Demoner Chronopia, och att man förhandlar om rättigheterna till bilden.

Drakar och Demoner Retro
Drakar och Demoner Retro

Om det går som Riotminds tänkt, så finns planer på att utöka projektet och att även släppa en remake av kampanjvärlden Ereb Altor, en Monsterbox och så vidare. Spelet kommer släppas lagom till julhandeln 2016, men de som medverkat i kickstarten och bidragit med 400 kronor eller mer, kan förväntas få Drakar och Demoner redan under hösten 2016.

Givetvis följer ankorna med i nya Drakar och Demoner.
Givetvis följer ankorna med i nya Drakar och Demoner.

Källa:
Nu är den här! Kickstarten som ska väcka liv i det gamla Drakar och Demoner!

Föregående

Spindelkonungens Pyramid

Nästa

Upp som en sol, ned som en pannkaka

4 kommentarer

 1. Sagan om Ringen og Drakar och Demoner var mine første skritt inn i rollespillsverdenen (svenske spill var tilgjengelig i handelen her i Norge, men hovedgrunnen var vel at en kompis hadde familie i Sverige om kom hjem med diverse nye spill med jevne mellomrom).

  Når det er sagt så er det vel ikke /reglene/ til DoD som jeg savner mest, men kanskje settingen. Jeg kunne heller tenkt meg en omarbeidet Ereb Altor-boks, hvor noen har satt seg ned og ryddet opp i selvmotsigelser og gjort det hele mer enhetlig. Ereb bærer litt preg at det er fra forskjellige forfattere som har publisert litt og litt for å så samle det hele sammen.

  Blant annet synes jeg å huske at handelsruter var svært mangelfult beskrevet. Og det er litt synd, egentlig, da karavaner og sjøreiser og slikt er prima materiale for eventyr.

  Mest sannsynlig må jeg legge 400,- i DoD-boksen nå for å oppmuntre Riotminds til å ta jobben senere med Ereb Altor.

  Så kan jeg heller velge om man bruker Basic Roleplaying eller GURPS eller noe helt annet som regelsett.

 2. Danne

  haraldh74 – jag förstår absolut dina synpunkter. Men och som rollspelaren.com skriver – nya Drakar och Demoner är en ”remastrad” version. Förhoppningsvis kommer allting bli mer homogent och koherent när ett och samma team jobbar med reglerna och med Ereb.

  Förresten – intressant att höra om din koppling till _svenska_ Drakar och Demoner. Du har inte den norska editionen? URL till fotografier? =)

 3. Nei, jeg har bare de svenske utgavene. Vi spilte som sagt Sagan om Ringen og DochD, og senere så ble det en del Nya Mutant, men aldri ”klassisk” Mutant eller Mutant 2. Og etter hvert så ble det en del engelsspråklige spill (Star Wars, Call of Chuthulu, BTRC sitt TimeLords og annet).

  Jeg kommer fra en by som ikke er så langt fra grensa mot Sverige, så på 80-tallet når det var én TV-kanal i Norge så fikk vi i tillegg inn to svenske. Så jeg har vokst opp med svensk barne-TV (Fem myror är fler än fyra elefanter, Rädda Joppe, Vi på Saltkråkan osv) så språket var ikke noe problem.

 4. Da har Svarta Lådan Redux rast forbi alle ”pledges”, bortsett fra den med nytt eventyr av Anders Blixt, men det virker som om det er innenfor rekkevidde med 24 dager igjen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: