It’s only forever, not long at all.
Jareth, goblinkung

David Bowie i filmen The Labyrinth
David Bowie i filmen The Labyrinth

David Bowie var ett musikaliskt geni som inte drog sig för att testa nya saker, vare sig det gällde din livsstil, musikgenre, utseende eller att kasta sig huvudlöst in i en skådespelarkarriär. Till skillnad från många andra musiker, var dock Bowie en skaplig skådis, och gör en otroligt stark insats i brittisk-japanska filmen ”Merry Christmas, Mr. Lawrence (Japanska: Senjō no Merī Kurisumasu (戦場のメリークリスマス). Hans kanske mest kända roll var goblinkungen Jareth i filmen ”Labyrinth” (1986), där hans insats tyvärr hamnade i skymundan av valet av hans byxor.
För egen del så hamnade Bowie i fokus i samband med att han släppte skivan ”Let’s Dance” 1983, som sedan gick varm på LP-spelaren. Det dröjde dock inte länge klasskompisarna, som lyssnade på mer ”manlig” musik i form av hårdrock och redan retade mig för Martin Gore i Depeche Mode och hans klädstil, började pika mig för Bowies påstådda homosexualitet och/eller bisexualitet. Som tur var ryckte en förstående moder ut, och förklarade att det inte var något fel på Bowie påstådda livsstil, och att det var lite av ett spel för gallerierna han använde under sin tid som Ziggy Stardust, än något annat. En bild som när man läser om Bowie, verkar varit fallet.
Hur som helst, Bowie var en del av min uppväxt och kommer vara saknad.