Hon ångrade sig så. Tula hade vandrat långt in i Zonen. För långt. Hon hade gått genom skogen, följt den gamla rälsen mellan ruiner och rostiga tågvrak. Mot de glänsande silverskivorna vid horisonten. Hon ville så gärna nå dit. Bli Arkens hjälte. En hyllad zonstrykare. Nu var hon snart en död zonstrykare. Om inte törsten dödade henne skulle zongastar eller Rötan göra det. Då såg hon dem. Utspridda längs rälsen som metalliska trasdockor. Maskinvarelser, döda sedan årtionden. Tula hade hört sagor om dem. Vad hade hänt här? Plötsligt hörde hon något. Steg. Röster. Tula drog sin skrotpistol och gjorde sig redo att slåss för sitt liv…

Omslag till rollspelet Mutant: År Noll (startbox)

Lagom till Gothcon väljer Fria Ligan att inte bara släppa Mutant: Maskinarium till Mutant: År noll, utan även en ny startbox till det populära rollspelet. Den nya startboxen till Mutant: År noll ståtar med ett nytt omslag signerat Simon Stålenhag, och som för tankarna till Äventyrsspels första version av det Mutant från 1985. Själva lådan innehåller reviderade regler, som ska göra det enkelt att komma igång, tre nya sammanlänkande zonsektorer, fyra rolldokument, en drös spelmarker och spelkort, fyra stora zonkartor och givetvis tärningar.
Startboxen till Mutant: År noll och Mutant: Maskinarum släpps lagom till Gothcon i påsk, men om du är intresserad, så kan du redan nu förhandsbeställa dem på Fria Ligans hemsida.

Källor:
Mutant är tillbaka