Sugen på att ge dig ut för att fånga Pokémons med din mobil? Håll ut, enligt uppgifter kommer Pokémon Go lanseras i Sverige inom ett par dagar, om än det kanske är bäst att plocka fram både ett och annat saltkar.
Spelet som hitintills endast är släppt i USA och Oceanien, har blivit en efterlängtad framgång för det hårt pressade Nintendo, som haft svårt att riktigt kunna konkurrera med Sony och Microsoft i det oändliga konsolkriget. Då kanske man kan leva med att sevrarna kraschat, speciellt som det laddats ner dubbelt så många gånger som Tinder, och mer använt än både Snapchat och Tinder. Nintendos aktie har rusat i höjden, och har stigit med 25% efter att man släppte spelet.

The century of the fruitbat...tror jag.
The century of the fruitbat…tror jag.

Men med stora krafter, så kommer också stort ansvar. För att du ska kunna använda Pokémon Go, så ställs det också en hel del krav på din mobil.

iOs

  • Bara Iphone 5 eller senare modeller
  • Bara iOs8 eller senare uppdateringar
  • Stabil uppkoppling i form av Wi-Fi, 3G eller 4G
  • GPS och Platstjänsten måste vara påkopplad
  • Din mobil kan inte vara Jailbreakad

Android

  • Endast Android 4.4 till Android 6.0.1 (Android N stöds ännu inte)
  • En rekommenderad upplösning på 720×1280 pixlar (vilket gör att den inte är optimerad för surfplattor)
  • Stabil uppkoppling i form av Wi-Fi, 3G eller 4G
  • GPS och Platstjänsten måste vara påkopplad
  • Intel CPU stöds inte

För att du ska få det mesta av spelet, så krävs också att din mobilkamera använder sig av Gyroscope-tekniken. Visserligen går det att använda spelet utan denna, men då får du en standardiserad animerad bakgrund istället för det som kameran verkligen fångar upp. Men, det går ju trots allt ändå att använda spelet…