Besökte en av stadens många second hand-butiker, främst i jakt på böcker, att fylla de redan överfulla bokhyllorna med. Men, man vet aldrig vad som kan dyka upp, och jag har en open mind även till andra föremål, främst då brädspel eller rollspel. Tyvärr är det sistnämnda en kategori som man sällan stöter på, men ibland så har man tur och kan utöka samlingen med nya spel eller komplettera det befintliga beståndet. 

Brädspelet Gangster från Äventyrsspel (1985).
Brädspelet Gangster från Äventyrsspel (1985).

Även om butiken sällan brukar ha något av intresse, om än utbudet av intressanta föremål har blivit bättre på senare tid, så vet man aldrig vad man kan hitta. Efter att utan någon större framgång scannat av bok- och serieavdelningen, så vändes blickarna mot spelavdelningen, eller leksaksavdelningen om man så vill säga. Kan väl inte direkt påstå att jag var speciellt förhoppningsfull, då utbudet här mest brukar bestå av slitna barnspel eller spel som delats ut av kommunen i något försök att öka Västeråsandan. Men medan jag rotade lite förstrött bland spelen, så föll blicken på en välkänd logotyp. Bland alla spel från Alga och Västerås kommun, skymtades den ökända logotypen för Äventyrsspel.
Efter lite grävande, så kunde ett exemplar av brädspelet Gangster i ett riktigt bra skick grävas fram. En snabb titt i kartongen, gjorde dessutom gällande att spelet verkade komplett. Ska man klaga på något, så var det att två av de medföljande figurerna var lite böjda. Men, jag tror jag kan leva med det.
Givetvis så kommer en längre recension av spelet…