Along the shore the cloud waves break,
The twin suns sink behind the lake,
The shadows lengthen
In Carcosa.

Strange is the night where black stars rise,
And strange moons circle through the skies,
But stranger still is
Lost Carcosa.

Songs that the Hyades shall sing,
Where flap the tatters of the King,
Must die unheard in
Dim Carcosa.

Song of my soul, my voice is dead,
Die thou, unsung, as tears unshed
Shall dry and die in
Lost Carcosa

Omslaget till The Yellow King Roleplaying Game

Omslaget till The Yellow King Roleplaying Game

Trots att den amerikanske författaren Robert W. Chambers (1865-1933), under sin livstid var en flitig skribent, så är det bara novellsviten ”The King in Yellow” (1895), som överlevt. Med sin moderna form och framtoning, så har denna novellsvit haft stort inflytande på den modern skräckprosan, bland annat hans landsman H.P. Lovecraft, och därför uppnått kultstatus. Av de drygt tiotal noveller som utgör boken ”The King in Yellow”, så är det fyra som sticker ut, då dessa delar ett sammanfogande tema, nämligen en mystisk pjäs med samma namn som, vars manus påstås göra läsaren galen.
Nu har Pelgrane Press, som inte dragit sig för att göra spel baserade på det makabra, tillkännagett att man tänker ge ut ett rollspel baserat på Chambers fyra noveller. Rollspelet ”The Yellow  King RPG” kommer, som sig bör nu för tiden, att finansieras genom gräsrotsfinansiering. Enligt Pelgrane Press så kommer rollspelet bestå av fyra böcker, vilka låter spelarna ge sig i kast med att försöka hejda galenskapen från att spridas. Mannen bakom ”The Yellow King RPG” är ingen annan än Robin D. Laws, och spelet kommer nyttjas hans spelmotor GUMSHOE System.

Du har blivit varnad….

Källor:
Announcing the Yellow King RPG