Brittisk Cubicle 7 annonserade i går att de tar över rättigheterna för det klassiska rollspelet ”Warhammer Fantasy Role Play”, ursprungligen utgivet av Games Workshop 1986. Spelet som snabbt fick kultstatus, inte minst tack vare den hyllade ”Enemy Within-kampanjen”, och har kommit ut i flera utgåvor. Senaste utgåvan, vilket var den tredje, kom ut 2008 och gavs ut av Fantasy Flight Games, vilka dock förlorade licensrättigheterna till Games Workshops produkter förra året.
Brittiska Cubicle7, kanske mest kända för rollspelen ”Dr Who Roleplaying Game”, ”The One Ring” och ”Adventures in Middle-earth” för Dungeons & Dragons 5th edition.

Startset för Warhammer Fantasy Roleplay från Cubicle 7
Omslaget för det kommande startsetet för Warhammer Fantasy Roleplay från Cubicle 7

Enligt Dominic McDowall, så är ”The initial plan was to make some small updates to the awesome second edition, and that would mean we would be able to release the game in 2017. We’re all huge fans of the first and second editions of WFRP, and we wanted to take the game back to those roots.” Vilket nu innebär vi kommer få vänta tills mitten av 2018 innan spelet i form av en startbox och en (förmodligen rätt tjock) Grundregelbok.

Warharmmer Fantasy Roleplay från Cubicle 7
Warharmmer Fantasy Roleplay från Cubicle 7

Idag kom ytterligare nyheter från Cubicle7, som nu också kommer ge ut en reviderad utgåva av den klassiska kampanjen ”The Enemy Within” till Warhammer Fantasy Roleplay 4th edition. Det mesta talar väl för att bloggen kommer återvända till ämnet under 2018…

Warhammer Fantasy Roleplay
Omslag till det klassiska rollspelet Warhammer Fantasy Roleplay.

Källor:
Warhammer Fantasy Roleplay Fourth Edition News
More Warhammer News! First Edition and Enemy Within
Warhammer Fantasy Roleplay (Wikipedia)