På måndagen den 5 februari, så släpps trailern för den kommande ”Solo: A Star Wars Story”. Filmen som ska avhandla Han Solo öden och äventyr innan han råkade befinna sig på rymdbaren i Mos Eisley, där han stötte samman med Luke Skywalker och Obi-Wan Kenobi. 

Poster för filmen "Solo: A Star Wars Story"
Poster för filmen ”Solo: A Star Wars Story”

Den unge Han Solo spelas av Alden Ehrenreich, och bland övriga skådespelare så återfinns Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, finske Joonas Suotamo och Thandie Newton. Filmen beräknas ha premiär i slutet av maj 2018
Filminspelningen av filmen om Solo, har dock kantats av återkommande problem, vilka kulminerade i somras när Phil Lord och Chris Miller fick sparken på grund av ”kreativa meningsskiljaktigheter” rörande kritik mot filmens humoristiska stil. För att ersätta de sparkade regissörerna, har veteranen Ron Howard plockats in. Den stora frågan har onekligen varit huruvida Howard dels kan räta upp skutan, men också om filmen verkligen blir klar till den planerade premiären i slutet av maj. Med den förväntade trailern, vilket i stora drag är det första riktiga livstecknet från filmen sedan i somras, så är det väl troligt att filmen kommer få premiär som utlovats i maj.

Gänget framför kameran i den kommande filmen Solo: A Star Wars Story.
Gänget framför kameran i den kommande filmen Solo: A Star Wars Story.

Samtidigt är dock frågan vad det är för film vi kommer få bevittna. För egen del är jag lätt skeptisk, och har väldigt låga förväntningar på vad man får bevittna på den vita duken. Inte nog med att filmen som sagt omgärdats av rätt mycket strul, det är även frågan om en film som avhandlar en av Star Wars-universumets kanske mest ikoniska karaktär, där man nu – förmodligen – ska ge sig i kast med att klämma allt ifrån hur Han Solo träffade Chewbacca, till hur han vann Millennium Falcon i ett part Sabacc mot Lando Calrissian. Kan bli bra, men det kan lika gärna bli väldigt påklistrat och stelt.
Samtidigt så kan man ju faktiskt också fråga sig varför Disney/Lucasfilm valde att släppa filmen redan i maj, ett drygt halvår efter The Last Jedi gick upp på biodukarna. Rent marknadsföringsmässigt, så kan det knappast anses helt optimalt. Speciellt som TLJ kommer släppas på Blu Ray/DVD i vår.
Men, mina betänkligheter till trots, så utgår jag från att jag sitter i biosalongen och väntar på att filmen ska dra igång.