Efter ett par veckors stiltje, så verkar äntligen stadens loppisar och secondhandbutiker fyllas på med intressanta fynd. Efter att ha lyckats hitta boken ”H.P. Lovecraft: Från andra sidan , fem fantastiska berättelser. Bearbetade och illustrerade av Erik Kriek”, så var det dags igen. I hyllan med ljudböcker, bland ett oändligt antal titlar från bland annat Camilla Läckberg och Jan Guillou, så hittade jag något jag letat länge efter för komplettera samlingen.

Sagan om Ringen
Hörboksversionen av Sagan om Ringen

För bland alla otaliga deckare så låg tre stycken små svarta lådor, vilka pryddes med välkända och stilfulla illustrationer av självaste John Howe. Med andra ord kanske ni anar vad jag hittat.
Den som gissade att jag hittat ljudboksversionen, eller hörbok som det verkar heta, av trilogin om Härskarringen, vinner en dagsutflykt till Domedagsberget (eller Domberget som det fick heta i nyöversättningen). För det var precis vad jag hittade, och vad jag också letat efter som en kul grej till samlingen. Trots att plånboken gapade tom, så var det ett erbjudande alldeles för bra för att säga nej till, så de fick följa med mig hem.

Sagan om de två tornen
Sagan om de två tornen

Denna version av hörboken, eller jag skriver ljudbok istället, släpptes 2002 och bygger på Åke Ohlmarks översättning. Den delar som synes omslag med Nordstedts nyutgåva av böckerna som släpptes samma år, lagom till att Peter Jacksons trilogi om Härskarringen gick upp på biograferna. Uppläsare är Tomas Norström, och efter en snabb genomlyssning, så verkar man hoppat över prologen och gett sig i kast med böckerna på en gång. Lite synd, för jag gillar prologen och beskrivningen av hoberna (eller hobbitarna).

Sagan om Konungens Återkomst
Sagan om Konungens Återkomst

Nu måste jag bara hitta nyöversättningen som ljudbok, så är den samlingen komplett.