Veckans tillskott till bokhyllan kommer kanske som lite av en överraskning, speciellt som det mesta på denna sida handlar om produkterna som gavs ut av Äventyrsspel. Men jag samlar även på andra svenska förlags produkter, även om jag inte har riktigt samma emotionella koppling till dessa produkter. När väl Äventyrsspel började få konkurrens, först av Lancelot Games och sedan på riktigt allvar av Neogames. Men när det senare förlaget kom in på banan, vilket skedde på allvar i slutet av 1990-talet, hade jag sedan länge fasat ut de svenska rollspelen och på allvar fastnat i Warhammer Fantasy Battle-träsket.

Monster & Varelser
Monster & Varelser till rollspelet Eon

Mycket mer än att jag av någon oklar orsak köpte Viking, som varken jag eller min spelgrupp fattade tyck för, och några korta ströäventyr till Eon och Neotech, blev det inte. Men trots detta förhållandevis svala förhållande till Neogames produkter, så har jag ändå genom åren passat på att köpa en och annan grej när chansen ges. Även om jag ännu inte plockat hem något till Neotech, så har det blivit desto mer till både Viking och Eon.
Veckans tillskott utgörs av kampanjmodulen Monster & Varelser, som släpptes 1997 och pryds av ett omslag av Keith Parkinson (någon gång ska jag sätta mig ned och gå igenom alla omslagen till Eon/Neotech). En illustratör som tragiskt gick bort vid 47 års ålder efter att ha förlorat kampen mot cancer, och vars kreationer för egen del är intimt förknippade med TSR och Advanced Dungeons & Dragons. Jag har dock förstått, speciellt eftersom flertalet av hans illustrationer fick täcka omslagen till flertalet regel- och kampanjmoduler, att han för många i Sverige är minst lika förknippad med Eon.

Keith Parkinson
Keith Parkinson.
Bildkälla: Wikipedia

Hur som helst, det ska bli intressant och bläddra lite i denna bok, som gör sig bra i sektionen med spel (och en del böcker) från Neogames. Nu gäller det bara att hitta grejer till Neotech…