Trots att man knappt börjat filma den första säsongen av Amazon Primes storsatsning på en serie i J.R.R. Tolkiens Midgård, så har streamingjätten nu tillkännagett att man förbereder sig för att göra en andra säsong(!). Det har också börjat sippra ut vilka skådespelare som kommer medverka i – åtminstone – den först säsongen, vilken ska börja spelas in på Nya Zeeland när som helst. Det får väl sägas att de flesta av dessa kanske inte är de mest kända namnen, men eftersom det verkar som om serien kan komma utspela sig under den Andra Åldern (om man ska gå efter den teaser som Amazon släppte för ett tag sedan), så kanske det inte gör så mycket.

Då många av de karaktärer som lär introduceras i serien i sådana fall knappast lär kunna betecknas som allmänt kända utanför Tolkienkretsar. Några av de namn som är bekräftade så här långt är Owain Arthur, Robert Aramayo, Nazanin Boniadi, Ema Horvath, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers och Daniel Weyman.

“After undertaking an extensive global search, we are delighted finally to reveal the first group of brilliant performers who will take part in Amazon’s The Lord of the Rings series. These exceptionally talented women and men are more than just our actors: they are the newest members of an ever-expanding creative family that is now working tirelessly to bring Middle-earth to life anew for fans and audiences worldwide.”

J.D. Payne och patrick mckay

Trots att rollistan kanske inte nödvändigtvis befolkas av tv- och streamingvärldens mest namnkunniga skådespelare och skådespelerskor, så verkar de exekutiva producenterna J.D. Payne och Patrick McKay ha fullt förtroende för dem. Rykten som cirkulerar på Internet gör gällande att Morfydd Clark (som bland annat medverkar i HBO-serien His Dark Material 2019-) ska spela en yngre version av Galadriel, medan Joseph Mawle (som spelade Benjen Stark i HBO:s Game of Thrones) ska spela en skurk vid namn Oren.

Källor:
EVERYTHING WE KNOW ABOUT THE LORD OF THE RINGS AMAZON SERIES
Amazon Announces Full Cast For The Lord Of The Rings Series