Besökte Västerås centrala delar under dagen, och passade då som vanligt på att ta titt på vad stadens second handbutiker kunde erbjuda. Efter att ha dragit en nitlott på Myrorna, så begav jag mig till Röda Korset, för att se om det fanns något av intresse. Här fanns visserligen en hel del intressanta böcker, men eftersom de såg ut att vara lätt vattenskadade och rätt sönderlästa, så avstod jag. Innan jag lämnade boksektionen, så slängde jag ett getöga mot en hylla i vilken man förvarar diverse tidningar och seriealbum. Även om det emellanåt kan dyka upp något guldkorn, främst i form av något Tintintalbum, så utgörs majoriteten av tidningarna av sönderlästa exemplar av Kalle Anka, Fantomen, Buster och så vidare.

Warhammer Kislev
Arméboken Warhammer Kislev till Warhammer 6th edition

Men döm av min förvåning, när jag i ögonvrån skymtade en välkänd logotyp bland alla dessa barntidningar. För bland alla Fantomen, Kalle Anka och allt möjligt, så hittade jag ett par nummer av Games Workshops klassiska tidskrift White Dwarf. En tidning jag inte köpt, eller läst för den delen, på många, många år. Instoppad bland tidningarna, som var av lite varierande kvalité, så hittade jag ett litet häfte som väckte mitt stora intresse. Nämligen Warhammer Kislev till den sjätte utgåvan figurspelet Warhammer Fantasy Battle System, och vilket var i mycket bra kondition.
Eftersom priset var – milt sagt – överkomligt, så åkte det ner i korgen. Väl hemma, så plockades häftet fram och jag började bläddra i det. Även om jag lagt ner spelandet när detta häfte släpptes, så väckte det en massa minnen till liv från tidigt 1990-talet. För när rollspelandet mattades av under mitten av 1990-talet, ersattes mycket av tiden med att spela Warhammer Fantasy Battle och Warhammer 40k. Mycket och mycket, den mesta tiden spenderades förmodligen med att måla alla figurer, eller köpa nya. Ska jag vara ärlig tror jag inte jag lyckats måla alla mina arméer, även om det var det utan tvekan roligaste med hobbyn.

Tzarina Katarin, the Ice Queen
Isdrottningen Tzarina Katarin

Hur som helst, Warhammer Kislev är skriven av Gavin Thorpe och Graham McNiel och alltså avsedd för den sjätte utgåvan av Warhammer Fantasy Battle. Häftet gavs ut tillsammans med White Dwarf, och är på 34 sidor. Vid sidan av att beskriva Kislev, vilket är det nordligaste riket i Old World (kampanjvärlden i vilken Warhammer utspelas i) och inspirerat av Polen och Ryssland, så bjuds vi på ett scenario, armélistor för de kisleviska styrkorna och ett par hjältar att använda. Drygt hälften av häftet utgörs dock av praktiska tips, som hur man målar de olika kisleviska styrkorna, vilket också omfattar hur man målar hästar, då en stor del av dessa är hästburna. Det medföljer även tips hur man tillverkar träd och andra matnyttigheter. Allt som allt, ett helt ok häfte som sannerligen jag lär återvända till.

Boris Ursus den röda tsaren
Boris Ursus den röda tsaren