Med risken att Sverige följer resten av Europa och inför någon form av beordrad karantän, så passade jag på att göra ett litet inköp på Science Fiction-bokhandeln för att ha något att pyssla med. En av de saker jag beställde var expansionen Under the Pyramids till brädspelet Eldritch Horror från Fantasy Flight Games. Denna den andra stora expansionen till ett av mina favoritbrädspel, släpptes 2016 och låter spelaren/spelarna utforska Egypten och antingen bekämpa den mörke faraon Nephren-Ka eller Aboths avkomma.

Expansionen "Under the Pyramids"
Expansionen ”Under the Pyramids

I likhet med den föregående större expansionen, Mountain of Madness, så består denna vid sidan av nya regler, även av en uppsjö nya kort, monster, hjältar, brickor och ett helt nytt bräde. Precis som i föregångaren, så är detta tänkt att fungera som ett komplement till det ursprungliga brädet och låter spelaren/spelarna besöka ett par nya platser. Vilket med tanke på expansionens tema, låter dig göra ett nedslag i Egypten för att göra upp med Nephren-Ka.

Innehållet i expansionen "Under the Pyramids"
Innehållet i expansionen ”Under the Pyramids
Bildkälla: Fantasy Flight Games

Av vad jag läst, och sett på Youtube, så verkar den mörke faraonen var den svåraste att försöka bekämpa. Som om nu inte detta är tillräckligt, så medföljer som sagt en hel del nya regler, bland annat ett slags miniäventyr som kan spelas samtidigt med huvuduppdraget. Detta består av ett antal sidouppdrag som ska lösas i en given ordning, och kan tänkas bistå dig/er i uppgiften att bekämpa motståndaren.
För dig som nu mot all förmodan anser att Eldritch Horror är alldeles för lätt, så introduceras även en ny spelmekanik i form av Impairment. Detta är en direkt motsats till Improvement, och innebär således att du sänker din grundegenskap med ett eller två poäng. Du kan dock inte ha mindre än ett i en grundegenskap…

Vad som egentligen döljs bakom sanddynerna.
Vad som egentligen döljs bakom sanddynerna.
Blidkälla: Fantasy Flight Games

Ska bli intressant att sätta tänderna i denna expansion som jag faktiskt gått och sneglat på ett tag, och som jag tänkte att man skulle passa på att införskaffa.