Det har förmodligen inte undgått någon att många verksamheter i Sverige har det riktigt, riktigt tufft just nu, och detta gäller även landets alla boklådor och spelbutiker. För att vi ska ha någon oas kvar när allt detta har lagt sig, så kan det vara tid att antingen besöka din fysiska butik och köpa en bok eller spel, eller om du av olika anledningar inte kan, beställ via nätet.

I en intervju med branschtidningen Svensk Bokhandel, så beskriver Maths Claesson, VD för SF-bokhandeln, att läget ännu inte är akut, men att man håller ett vaksamt öga på utvecklingen. Enligt Claesson så har man kortat ned öppettiderna och flyttat delar personalen till att bistå företagets e-handeln. Claesson säger dock att man inte kan utesluta korttidspermitteringar inom en inte allt för avlägsen tid, då intäkterna fortsätter att sjunka.

Vi ser att kunder blandmissbrukar. De köper böcker men passar också på att köpa ett spel, seriealbum eller någon pryl. Det känns väldigt roligt mitt i allt ihop. Att vi har mer än ett ben att stå på

Maths cleasson

Hobbyn kommer onekligen överleva, men kanske inte många butiker. Så går du i köptankar över ett spel eller en bok, slå till redan idag och se till att din favoritbutik överlever detta.

Källa:
Öppnar för permitteringar