När jag för några veckor sedan införskaffade Warhammer: Kislev på Röda Korset, så passade jag även på att köpa de tre exemplar av White Dwarf de hade. Denna tidning var vid sidan av Sinkadus från Äventyrsspel, min favorittidning back-in-the-days. Men till skillnad från den tidning som numera finns att köpa i butikerna, så bestod innehållet inte enbart av material kopplat till deras figurspel. Istället var tidningen ofta full av en blandning av material till rollspel och figurspel.

Tre White Dwarfs letade sig in i samlingen
Tre White Dwarfs letade sig in i samlingen

Inte helt olikt Sinkadus, var dock materialet vanligtvis kopplat till företagets egna produkter, vilka även omfattade en hel del licensrättigheter för spel som Advanced Dungeons & Dragons och Call of Cthulhu. Tyvärr är dessa tidningar inte så gamla, utan härrör från tiden efter att Games Workshop rensade bort rollspelen och började satsa på enbart figurspel.
Det är dock småroande att bläddra igenom tidningarna, och även om jag inte spelar något av Games Workshops spel längre, så kliar det i fingrarna att plocka fram färgen och penslarna. Speciellt sugen blev jag efter att ha bläddrat igenom White Dwarf nummer 184, vars omslag täcks barbaren från det klassiska brädspelet Warhammer Quest. Det är dock inte bara omslaget som väcker en massa minnen till liv, det samma gäller innehållet. Fyllt av bilder på de gamla tenn- och plastfigurerna som Games Workshop gav ut under mitten av 1990-talet, så är det svårt att vilja börja plocka fram lådan med figurerna man har kvar från den tiden. Det vore rätt häftigt att måla en Goblin spear man eller en Space Ork eller kanske en Bretonnian Archer.

White Dwarf nummer 184
White Dwarf nummer 184

Men ack, det finns annat som borde målas, dels figurerna till Mansions of Madness och speciellt figurerna till Imperial Assault. Speciellt som jag rätt nyligen kom över ett gäng nya figurer…
Så istället blir det att bläddrar igenom tidningen, och drömma sig bort till en förgången tid.