Enligt Variety så har Narrativia, Terry Pratchetts produktionsbolag bildat 2012, ingått ett avtal med Motive Picture och Endeavor Content om en framtida tv-serie baserad på Pratchatts populära böcker om Skivvärlden. Även om flera enskilda böcker anpassats till tv-rutan, senast en mini-tv-serie om Nattvakten i Ankh-Morkpork från BBC America, så är detta första gången hela Skivvärldsserien kommer släppas lös på tv-rutan.

Enligt Variety, så är det tänkt att den kommande tv-serien ska vara ”fullständigt trogen” ursprungsmaterialet. Vid tiden för detta inlägg. är det dock oklart vilken av de 41 romaner som Pratchett hann slutföra innan han avled 2015, som kommer få äran att bli den första i serien. Vid sidan av den kommande tv-serien The Watch, så har som sagt flertalet av Pratchetts böcker hamnat på tv-rutan. Först ut var en animerad version av Wyrd Sisters (Häxkonster) producerad av Channel 4 1997, medan Sky One har en rad tv-filmer baserad på Pratchetts böcker, som Hogfather (2006), The Colour of Magic/The Light Fantastica (Magins Färg/Det Fantastiska Ljuset) (2006) och Going Postal (2008).

Vid sidan av frågan vilken av Pratchetts böcker som får agera start för serien, så är det också oklart vilken streamtjänst som kommer plocka upp serien.

Källor:
Terry Pratchett’s ‘Discworld’ Series to Be Adapted by Endeavor Content, Motive Pictures
Terry Pratchett’s Discworld Series is Coming to Television