Som jag tidigare berättat om, så har förlaget Fandrake, som bland annat gett ut boken Mutant – Minnen från Zonen och Boken om Alga, legat i startgroparna för att ge ut en nyutgåva av det klassiska brädspelet Drakborgen. Detta klassiska brädspel, som gavs ut av Alga 1985, blev snabbt otroligt populärt, och vilket även renderade att det översattes till engelska och gavs ut av självaste Games Workshop.

Det klassiska brädspelet Drakborgen från Fandrake

Alga gav 1987 ut expansionen Drakborgen II, vilken dock inte fick riktigt samman genomslagskraft som det ursprungliga spelet. Trots spelets kultstatus, och att de fortfarande såldes i den engelska versionen, så dröjde det ända fram tills början av 2000-talet innan Alga valde att plocka upp tråden från sent 1980-talet. 2002 släppte Alga Drakborgen Legenden, vilken dock inte alls gick hem i stugorna. Sedan dess har det alltså varit tyst, förrän nu.

Boken om Drakborgen

I samarbete med spelets upphovsmän och illustratörer, så har Fandrakeduon Jimmy Wilhelmsson och Orvar Sävström nu lanserat en kickstarterkampanj för den nygamla utgåvan av brädspelet. I samband med spelet så kommer Fandrake även släppa Boken om Drakborgen, vilken kommer beskriva spelets historia och hur det växte fram.
Kickstartern som inleddes tidigare idag (6 maj 2020), har visat sig vara enormt framgångsrikt. Vid tiden för detta inlägg, så man uppnått alla målen, och nått över 1,3 miljoner kronor. Helt otroligt, och det är väl troligt att denna Kickstarterkampanj kan bli den mest inkomstbringade i svensk historia…

Källa:
DRAKBORGEN by Fandrake