Efter ett allt för långt uppehåll, så är jag äntligen tillbaka. Inte nog med att jag lyckades bli med jobb mitt under pandemin, jag lyckades dessutom cykla omkull och stuka handleden i början av maj. En kombination som tyvärr lett till att tiden och möjligheten att spendera vid tangentbordet varit begränsad, och således haft en lätt negativ inverkan på min produktivitet. För att ytterligare slänga grus i maskineriet, så har det blivit en hel del övertid och således mindre tid att spendera framför tangentbordet. Men efter några veckor av sjukt mycket jobb, så började det äntligen lackas mot helg och lite ledighet, samtidigt som rörligheten sakta men säkert börjat återvända till handen och handleden. Så med detta i sikte, så började jag planera för en avslappnad helg framför datorn och vardagsrumsbordet. För inte nog med att det vaknades ledighet, det skulle dessutom bli dåligt väder.

Eldritch Horror
Helgens tilltänkta spel…

Så beväpnad med lite nytt till Eldritch Horror, bland annat den restnoterade Dreamlands, så spenderades de sista timmarna på jobbet med att drömma mig bort till en helg fylld av spel och hamrande på tangentbordet. Föga förvånande så sniglade sig tiden, men till slut krälade sig klockan fram till 20.00 och arbetsdagen var över. Väl hemma, efter att ha lagat middag och slötittat lite på Netflix, så passade jag på att förbereda lite inför helgens nörderi genom att plasta in korten till Dreamlands. Med detta avslutat, så beslöt jag mig för att plocka fram Eye of the World och avrunda dagen med att läsa lite.

Omslag till boken Eye of the World
Hann åtminstone med ett par sidor av The Eye of the World

Men om det nu var någon som på allvar trodde att det skulle lite ledighet, så kan jag redan nu avslöja att så icke blev fallet. På grund av sjukdom, så blev helgens planer inställda då en kollega blev sjuk, och jag fick förfrågan om jag kunde tänka mig hoppa in. Som den goda kollega och medarbetare man är, så valde jag att hoppa in. Så istället för att försöka rädda världen undan varelser ur Cthulhumytologin, så blev det att spendera helgen på Mansion of Madness. Tyvärr inte det hus man kanske hoppas besöka, men en liten tröst, så är jag ledig senare i veckan, och helgens övertid kan spenderas på nya spel. Sen är förstås frågan om man har tid att spela dem, men det kommer en höst också…