Detta är ett utdrag ur en dagbok från en okänd verkmästare i ett grottkomplex, i vilken vi får se hur det går till hur ett grottkomplex sköts under nertiden mellan besöken från diverse äventyrargäng. I detta utdrag får vi följa denna okände hjälte, utan vars hjälp äventyrarna skulle mötas av ostädade gångar, där skelett, spindelväv och dammiga mumier bara skulle ligga och skräpa lite slumpmässigt. Det är också tack vare dessa osjungna hjältar som fällorna hålls i fint skick, och ställs iordning varje gång något gäng äventyrare besökt komplexet, så att de kan sätta nästa gäng äventyrare på prov. Så, utan att bli allt för långranding, så lämnar jag nu överordet till verkmästaren på nivå tre av ett okänt grottkomplex någonstans i en fantasyvärld nära dig.

Måndag
Vaknade, åt frukost, duschade och klädde på mig. Kom för sent då den grottkrälare jag brukar ta hade råkat ätit upp en svartalf och bitit av en tand på dennes rustning.
Måndagsmöte, ansvarig arbetsledare förklarade att helgens äventyrsgäng ställt till med stor oreda. Inte nog med att alla fällor måste sättas tillbaka, de hade stökat till rejält bland mumierna och slagit sönder flera skelett. Det hade också gått vilt till på första och andra nivån, och de skulle jobba övertid för att ställa allt till rätta.
Städade rum 89 som var fullt med brännmärken, blodfläckar och klotter. Eftersom det var slut på spindlar i förrådet, fick vi använda skorpioner.
Träffade grottrollet Evert på lunchen, han hade blivit befordrad till boss på nivå ett.
Stack mig på en kvarglömd dolk i rum 93. Tvättade klotter i rum 94.
Hemgång, grottkrälaren försenad på grund av tandvärk.
Lagade middag, läste senaste numret av ”Dungeons & Traps”.

Tisdag
Vaknade, åt frukost, duschade och klädde på mig. Kom för sent då grottkrälaren trampat på ett kvarglömt spjut och haltade.
Tisdagsmöte. Tydligen ligger gänget på nivå ett och två efter med städandet, och får nu hjälp från frivilliga från de övriga nivåerna. Innebär att vi får mer att göra. Ansvarig arbetsledare informerade oss om att spindlarna och spindelväven var helt slut hos leverantör, och förväntas komma först nästa vecka. Vi fick tillåtelse att använda skorpioner, råttor och fladdermöss istället.
Städade ur rum 78, matade fladdermössen i rum 98. Ersatte spindlarna i rum 102 med giftiga skalbaggar.
Träffade Ille från nivå fyra på lunchen, berättade att de på nivå sju måste byta ut draken. Men eftersom det är slut från leverantör, så fick man ersätta den med en halt basilisk.
Fortsatte att placera ut skalbaggar under eftermiddagen, fick ett telefonsamtal från arbetsledaren att även dessa var det ont om. Ska ersättas med giftiga grodor.
Grottkrälaren var kraftigt försenad då den fortfarande hade ont i foten.
Åt middag, läste lite ur senaste numret av ”Dungeons & Traps”.

Onsdag
Vaknade, åt frukost, duschade och klädde på mig. Kom för sent då grottkrälaren blivit illamående av svartalfen den åt i måndags. Fick byta kläder på jobbet.
Onsdagsmöte. Arbetsledningen informerade oss om att komplexets ägare hamnat i finansiella problem, och att besparingar är att vänta. Om det går så måste lindorna runt mumierna återanvändas, och ska ett skelett ersättas med ett nytt, måste det godkännas av arbetsledningen.
Fick i uppgift att göra fällan i rum 34 redo. Spenderade större delen av förmiddagen med att skrapa bort resterna av en äventyrare som fastnat. Frågade om jag kunde ersätta de förstörda spjuten med nya, men fick ett negativt svar.
Träffade Micke från nivå ett, berättade att man fått laga den förstörda ytterdörren med en plywoodskiva och sedan måla den svart. Tydligen var stora delar av den första nivån helt nedklottrad också. Man hade också förlorat två jätteråttor, vilka förmodligen tagit sig ut genom den förstörda ytterdörren.
Fortsatte efter lunch med att göra rent Hummerfällan, skrubbade alger hela eftermiddagen.
Grottkrälaren var försenad då den fortfarande var illamående efter att ha ätit svartalfen.
Duschade, åt middag och somnade framför tvn.

Torsdag
Vaknade, åt frukost, duschade och klädde på mig. Grottkrälaren var kraftigt försenad då den fått hjärnskakning när den krockade med 7:ans Grottkrälare. Fick en varning att jag måste komma i tid.
Nytt möte med arbetsledningen, en ny äventyrsgrupp har siktats i närheten och det gäller nu att ställa i ordning komplexet innan de anländer.  Beordrad övertid för alla anställda på nivå ett till fyra, samtidigt som anställda på de lägre nivåerna ska flyttas till de områden som behövs ställas i ordning. Ekonomin är fortfarande ansträngd, och de två försvunna jätteråttorna får ersättas av jättegrodor.
Fortsatte att göra rent hummerfällan och städa bort klotter, alger och matrester. Fick hjälp av Stina från nivå sex, som dock fick gå hem innan lunch då hon klivit på en sjöborre.
Träffade Al från HR på lunchen, han berättade att man valt att man inte kommer ta in extra personal under sommaren. Han uppmanade mig att uppdatera mitt CV.
Efter lunch ställde jag i ordning teleporteringsrummet, och programmera om teleportingsmaskinen till endast teleportera en äventyrare till rum 3 på nivå ett. Det är tydligen för dyrt att teleportera hela gruppen av äventyrare. Tvättade geleklumparna i rum 45.
Grottkrälaren var kraftigt försenad då den tydligen hade migrän efter krocken.
Kom hem, lagade middag och läste klart ”Dungeons & Traps”.

Fredag
Vaknade, åt frukost, duschade och klädde på mig. Grottkrälaren var försenad på grund strejk bland grottkrälarförarna, och jag fick ta en taxi.
Fredagsmöte. Arbetsledningen förklarade att äventyrsgruppen lämnat området, och att det ser lugnt under helgen. Tydligen hade ett av grottrollen ätit upp en av geleklumparna, vilket nu gjorde att vi fick använda jättegrodorna. Jättespindlarna är fortfarande restnoterade hos återförsäljaren, och jätteskorpionerna anses fullgoda ersättare.
Städade ur rum 56 till 61 innan lunch. En del klotter, och tydligen hade några av orkerna använt rum 60 till matsal.
Träffade Steffe från nivå två, han hade fått jobb i ett nytt grottkomplex. Tydligen så ägdes den av en rik trollkarl, som behövde personal till ett helt nytt underjordiskt komplex. Han tyckte jag skulle söka dit också. De kunde behöva en god verkmästare.
Tvättade spöket i rum 78 som råkat ut för en olycka när en av grottrollen gick på toaletten torkat sig med det. Matade svartalferna i rum 15 som någon glömt bort…
Gick hem då all grottkrälartrafik var inställd. Beställde en pizza och spelade ”Dungeon Master” på datorn.