Den amerikanska illustratören Robin Wood avled i mitten av april 2021 i sviterna av cancer, hon blev 67 år gammal. Wood inledde sin karriär som en traditionell illustratör, men bytte karriärsbana efter att gjort illustrationerna till brädspelet Dragonriders of Pern från Mayfair Games. Så nöjd med resultatet var tydligen Anne McCaffrey, att hon och Wood inledde ett mycket framgångsrikt samarbete, och illustrerade bland annat bildboken People of Pern. Vid sidan av sitt samarbete med McCaffrey, så arbetade hon bland annat med TSR, Inc. och gjorde flera omslag till förlagets tidning Dragon Magazine.

"The Music Lover" av Robin Wood
”The Music Lover” av Robin Wood

Hennes kanske mest kända illustration för TSR, Inc. är den enigmatiska The Music Lover, där en svart drake är helt fängslad av den musik som en olycklig kvinna spelar på sin harpa. När TSR, Inc. i slutet av 1980-talet släppte Advanced Dungeons & Dragons (2nd edition), så användes omslaget till kampanjboxen Time of the Dragon (1989). Hon illustrerade även flera böcker om Wicca åt Scott Cunningham.

"Trinket" av Robin Wood
”Trinket” av Robin Wood

Efter att ha drabbats av fibromyalgi i början av 1990-talet, så gick hon successivt över till att göra digitala konstverk och illustrationer. Hennes sista större arbete gjorde hon för Second Life, där hon var involverad i arbetet med att utforma introduktionsfilmer för hur man skapade innehåll på platformen.

2019 diagnosticerades Wood med cancer, och fram till januari 2021 lade hennes man Michael Short upp kortare notiser om hennes hälsotillstånd och behandling. Under de sista veckorna innan uppdateringarna upphörde, så beskrevs hennes hälsa som allt sämre och den 19 april 2021 avled Robin Wood.

Källor:
Robin Wood, Prolific Dungeons & Dragons Artist, Dies at 67